Lystfisker i solskin
Lystfiskeri og fritidsfiskeri er en populær hobby for rigtig mange danskere og turister, der enten fisker efter den store fangst, eller dem, der bare vil bruge en weekend med venner og familie ved de danske kyster, langs vandløb og søer.

Lystfiskere fisker med fiskestang eller lignede lette håndredskaber, fx undervandsfiskeri.

Fritidsfiskere fisker med højst 6 små redskaber (garn, ruser, tejner, krogliner).

Lyst- og fritidsfiskere må ikke sælge deres fangster.

Hvert år køber lystfiskere og fritidsfiskere godt 200.000 fisketegn hos Fiskeristyrelsen. Hvis du er lystfisker skal du betale lystfiskertegn fra du er fyldt 18 år og indtil pensionsalder. Lystfiskertegn kan købes til én dag, én uge eller et år.

Hvis du er fritidsfisker, skal du altid betale fritidsfiskertegn. Et fritidsfiskertegn gælder for et år. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du være fyldt 12 år for at udøve fritidsfiskeri. 

Indtægterne fra fisketegn går til fiskepleje, som kort fortalt styrker fiskebestandene og naturen, til gavn for de mange lyst- og fritidsfiskere.

Køb af fisketegn

På fisketegn.dk kan du købe fisketegn. Med mobilløsning m.fisketegn.dk kan du som lystfisker købe fisketegn på mobilen og få overblik over, om du befinder dig i eller uden for et fredningsbælte.