Økologiske Fødevarer

Økologi-logoer

Økologiske fødevarer skal være en valgmulighed for forbrugerne i dagligdagen, og her er tillid og troværdighed til de økologiske fødevarer en vigtig faktor.

Økologi-logoer

Der findes 2 mærker, som kan hjælpe forbrugerne til at identificere de økologiske fødevarer – det røde Ø-mærke og EU-logoet for økologi. Derudover kan der på økologiske fødevarer ses andre udenlandske økologi-logoer. Fælles for alle disse fødevarer er, at de som minimum overholder EU's økologiregler.

Læs mere om de forskellige økologilogoer på Fødevarestyrelens hjemmeside.

Økologi i storkøkkener

I Danmark er der derudover udviklet et særligt økologisk spisemærke, som kan anvendes af restauranter, kantiner og andre storkøkkener, der anvender økologiske råvarer. Spisemærket fås i guld, sølv og bronze, og viser hvor mange procent økologiske råvarer, køkkenet anvender. Spisemærket synliggør økologi som en valgmulighed, når forbrugerne spiser ude. Stadig flere spisesteder får det økologiske spisemærke.

Du kan følge med på Du kan følge med på økologisk-spisemærke.dk.

Kontrol med økologiske fødevarer

Hvad enten der er tale om fødevarer, der forhandles som økologiske eller storkøkkener, der markedsfører sig med det økologiske spisemærke, så fører Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri kontrol med, at reglerne overholdes. Forbrugerne kan derfor have tillid til både de fødevarer, der markedsføres som økologiske og til anvendelsen af det økologiske spisemærke.

Kontakt