Fortiden i fremtidens mad

Fødevareministeren lancerer folkeindsamling af opskrifter for at bevare Danmarks madkultur

Mad er meget mere end blot næring – det er minder, traditioner og historie. Derfor lancerer fødevareminister Jacob Jensen (V), en landsdækkende folkeindsamling af opskrifter for at bevare og nyfortolke vores danske madkultur.

Alle danskere har i perioden 22. august til 14. oktober haft mulighed for at dele deres bevaringsværdige opskrifter og gerne også historierne bag dem. Opskrifterne blive en del af en samling, der ikke kun bevarer vores kultur, men også inspirerer til bæredygtig madlavning i fremtiden.

En bevaringsværdig opskrift kan f.eks. være:

  • ’Familieopskrifter’ som er gået i arv gennem generationer
  • Opskrifter som tager afsæt i de danske sæsoner
  • Opskrifter med særlige lokale præg
  • Opskrifter med særlige tilberedningsmetoder
  • Opskrifter med fokus på at undgå madspild og råvarers tilgængelighed

MadkulTOUR: Gamle opskrifter får nyt liv

Kogebøger med historie: En rejse tilbage til 1940'erne

Rødgrød med fløde: Fra kongelig luksusret til dansk sommerklassiker

Suppe: En dansk tradition med fokus på madspild og hygge