Fortiden i fremtidens mad

Fødevareministeren lancerer folkeindsamling af opskrifter for at bevare Danmarks madkultur

Mad er meget mere end blot næring – det er minder, traditioner og historie. Derfor lancerer fødevareminister Jacob Jensen (V), nu en landsdækkende folkeindsamling af opskrifter for at bevare og nyfortolke vores danske madkultur.

Har du en bevaringsværdig opskrift fra din oldemor på sagosuppe eller en særlig egnsret, som kun din familie laver? Så vil vi rigtig gerne høre fra dig! Alle danskere opfordres til at dele deres bevaringsværdige opskrifter og gerne også historierne bag dem. Din opskrift kan blive en del af en samling, der ikke kun bevarer vores kultur, men også inspirerer til bæredygtig madlavning i fremtiden.

Vil du være med?

En bevaringsværdig opskrift kan f.eks. være:

  • ’Familieopskrifter’ som er gået i arv gennem generationer
  • Opskrifter som tager afsæt i de danske sæsoner
  • Opskrifter med særlige lokale præg
  • Opskrifter med særlige tilberedningsmetoder
  • Opskrifter med fokus på at undgå madspild og råvarers tilgængelighed

Sådan sender du dine opskrifter

Alle er velkomne til at indsende deres opskrifter til Fødevareministeriet.

Skriv også gerne dit 1) navn, 2) postnummer og 3) hvorfor opskriften er særlig for dig.

Du kan sende på 3 måder:

  • E-mail: Send din opskrift eller tag et billede af din opskrift og send til opskrifter@fvm.dk
  • Instagram: Tag et billede af din opskrift og evt. madretten og del via hashtag #MadMedMinder
  • Brev: Send din opskrift eller tag et billede af din opskrift og send til: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Holbergsgade 6, 1057 København K (mærk kuverten med "Opskrifter")

Praktisk

  • Opskrifter kan sendes ind fra torsdag den 22.august til og med mandag den 14. oktober.
  • Alle indsendte opskrifter vil blive gennemgået med henblik på evt. offentliggørelse.
  • Udvalgte opskrifter vil blive nyfortolket af en gruppe madeksperter og bruges i undervisningsmaterialet til folkeskolen.

Rødgrød med fløde: Fra kongelig luksusret til dansk sommerklassiker

Suppe: En dansk tradition med fokus på madspild og hygge

Kogebøger med historie: En rejse tilbage til 1940'erne

Behandling af personoplysninger

Når du indsender din opskrift, giver du samtykke til, at Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri må behandle de personoplysninger herunder dit navn og postnummer. Formålet med behandlingen er at kunne udvælge og eventuelt offentliggøre opskrifter samt bruge dem i undervisningsmateriale.

Dine personoplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning, og oplysningerne vil kun blive opbevaret så længe, det er nødvendigt for at opfylde formålet med indsamlingen.

Du har til enhver tid ret til at få indsigt i de oplysninger, vi har registreret om dig, og du kan anmode om at få dem rettet eller slettet. For yderligere information om dine rettigheder og hvordan vi behandler dine personoplysninger, kan du læse vores privatlivspolitik.