Fortiden i fremtidens mad

Fødevareministeren lancerer folkeindsamling af opskrifter for at bevare Danmarks madkultur

Mad er meget mere end blot næring – det er minder, traditioner og historie. Derfor lancerer fødevareminister Jacob Jensen (V), en landsdækkende folkeindsamling af opskrifter for at bevare og nyfortolke vores danske madkultur.

Alle danskere har i perioden 22. august til 14. oktober haft mulighed for at dele deres bevaringsværdige opskrifter og gerne også historierne bag dem. Opskrifterne blive en del af en samling, der ikke kun bevarer vores kultur, men også inspirerer til bæredygtig madlavning i fremtiden.

En bevaringsværdig opskrift kan f.eks. være:

  • ’Familieopskrifter’ som er gået i arv gennem generationer
  • Opskrifter som tager afsæt i de danske sæsoner
  • Opskrifter med særlige lokale præg
  • Opskrifter med særlige tilberedningsmetoder
  • Opskrifter med fokus på at undgå madspild og råvarers tilgængelighed
Danmarks ældste kogebog

Danmarks ældste kogebog

Hyldebærsuppe

MadkulTOUR: Gamle opskrifter får nyt liv

Håndskrevet kogebog

Kogebøger med historie: En rejse tilbage til 1940'erne

Rødgrød

Rødgrød med fløde: Fra kongelig luksusret til dansk sommerklassiker

Suppe

Suppe: En dansk tradition med fokus på madspild og hygge

Vaniljekranse

Mød Jane, som har indsendt sin opskrift på vaniljekranse.

Skipperlabskovs

Mød Lene, der holder liv i en gammel klassiker.

Gæt et gammelt køkkenredskab

Gæt køkkenredskaber med Dagmar og Valdemar.

Madfællesskab

Lene har været madmentor for Philip

Hvide pebernødder

Mød Susanne og en opskrift fra 1800-tallet

Mormors andesteg

Jacob Jensen har et særligt jule-madminde.