I disse år udvikler samarbejdet mellem Kina og Danmark sig i et utroligt tempo, og her har jeg fornøjelsen af at være med i kernen af det arbejde.
Min opgave som statskonsulent er, at fastholde og skabe nye relationer til de kinesiske myndigheder og formidle et større kendskab til dansk knowhow og danske produkter. Det gælder fx dansk miljøteknologi, dansk gastronomi, danske fødevareprodukter, danske landbrugsløsninger, danske systemer for fødevaresikkerhed, danske faguddannelser etc. Målet er at være med til at åbne nye markeder i Kina for danske interesser.
Hver dag vil der komme nye udfordringer, nye mennesker og nye locations - og det spændende er, at være lige præcis dér, hvor det jeg gør, har en synlig effekt - forrest i felten.
Jeg kommer fra et job som kontorchef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris departement, hvor vi netop har afviklet det tredje topmøde "World Food Summit - Better Food for More People" med deltagelse fra hele verden. Dette topmøde har en bredere agenda, men målet er også her at samle mennesker om nye partnerskaber og projekter, der kan gøre en afgørende forskel i verden.
Skal alle disse møder og muligheder blive til noget, er det afgørende at have en ordentlig relation til baglandet i forhold til ministeriet derhjemme.
Og så har jeg nok også glæde af som menneske at være skruet sammen af en god portion ihærdighed, tålmodighed, fantasi, arbejdsglæde og is i maven.