Dansk landbrug skal nedbringe udledningen af drivhusgas med 55-65% frem mod 2030.

Regeringen er sammen med et bredt flertal af Folketingets partier bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Kristendemokraterne blevet enige om en aftale om grøn omstilling af det danske landbrug.

Aftalen viser vejen til en reduktion af op til 7,4 mio. tons CO₂e frem mod 2030. Derudover sikres også en reduktion i udledningen af kvælstof på 10.800 tons i 2027. Der er med aftalen også enighed om massive investeringer i grønne teknologier, som skal bidrage til den grønne omstilling af landbruget.

Se hele pressemeddelelsen fra Finansministeriet her

Det her er Danmarkshistorie. Det er klimahistorie. Vi har landet en stor, bred politisk aftale om landbruget, der viser vejen til en CO2-reduktion på 7,4 mio. ton. Med et bindende mål sikrer vi, at landbruget leverer en historisk høj reduktion, og vi satser fx på planteprotein, pyrolyse og økologi. For vi skal i mål med at skære 70 pct. af Danmarks CO2-udslip i 2030. Vi laver en virkelig ambitiøs grøn omstilling, som samtidig sikrer, at landbrugerne og fødevareerhvervet ved, hvad fremtiden bringer de næste mange år frem. Vi går med det her foran, og viser resten af verden, hvordan landbruget takler klimakrisen, sikrer bedre vandmiljø, værner om vores lokale arbejdspladser og investerer i nye grønne job. Det er en glædens dag for alle med et grønt hjerte.


Læs ministerens kronik "Det grønne landbrugsmirakel har flyttet Danmark i 2030".

Hør ministerens korte præsentation af aftalen herunder.

Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder statistik-cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ændring af dit samtykke.
Jobboom som følge af landbrugsaftalen

Dansk landbrug og den danske fødevaresektor er klar til et jobboom. Og dét har landbrugsaftalen banet vejen for.

 

Teknologiske tigerspring

Idéen med landbrugsaftalen er, at den sikrer, at der i 20’erne udvikles helt nye og originale teknologiske greb, der kan gøre landbruget mere klimavenligt. 

 

Grøn landbrugsaftale

Det danske landskab er forandret i 2030. På den gode måde. Hør her hvordan.