Presseinvitation: Lancering af regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer

12-10-2023

Den 13. oktober 2023 præsenterer minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) regeringens handlingsplan for plantebaserede fødevarer på Hotel- og Restaurantskolen i København. Handlingsplanen indeholder en række initiativer, som favner hele den plantebaserede værdikæde. Pressen er velkommen til at deltage.

I Aftale af grøn omstilling af dansk landbrug fra 2021 blev det besluttet, at der skulle udarbejdes en handlingsplan for plantebaserede fødevarer. Efter halvandet års arbejde er handlingsplanen nu færdig og klar til lancering.

Lanceringen vil finde sted fredag den 13. oktober 2023 fra kl. 09.30-11.00 på Hotel- og Restaurationsskolen i København, hvor en række repræsentanter fra følgegruppen og interessenter på området vil deltage. Direktør for Hotel- og Restaurantskolen vil holde et oplæg, og fødevareminister Jacob Jensen vil holde en tale cirka kl. 09.45.  Desuden serveres der små plantebaserede snacks. 

Journalister er velkomne til at deltage ved lanceringen, og efter talerne vil der være mulighed for at stille spørgsmål og foretage interviews med ministeren.

Journalister kan tilmelde sig lanceringen ved at kontakte presserådgiver i Fødevareministeriet Kathrine Lindorf Lund på katll@fvm.dk eller tlf. 2311 0712 senest fredag d. 13. oktober kl. 08.00.

Fakta

Reception        Lancering af handlingsplan for plantebaserede fødevarer

Dato og tid       13. oktober 2023 kl. 09:30-11:00

Sted                  Hotel- og Restaurantskolen. Vigerslev Allé 18, 2500 København

Deltagere       

  • Fødevareminister Jacob Jensen
  • Direktør for Hotel- og Restaurantskolen Anne-Birgitte Agger
  • Bestyrelsen for Plantefonden
  • Repræsentanter fra følgegruppen

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk