Forbrugere tænker på dyrevelfærd i supermarkedet

15-06-2023

Ny undersøgelse som YouGov har lavet for Fødevarestyrelsen viser, at syv ud af ti danskere går op i dyrevelfærd, når de køber fødevarer.

Danskerne tænker på dyrevelfærd, når de står i supermarkedet og handler fødevarer. Det viser en undersøgelse med fokus på Det Statslige Dyrevelfærdsmærke, som YouGov har udarbejdet for Fødevarestyrelsen.

Undersøgelsen viser bl.a., at ca. syv ud af ti danskere kender til Det Statslige Dyrevelfærdsmærke ”Bedre Dyrevelfærd” og størstedelen af dem, der har kendskab til mærket, har også tillid til det. Undersøgelsen peger også på, at ca. syv ud af ti danskere går op i dyrevelfærd, når de står i supermarkedet og køber ind til middagsbordet.

Fødevareminister Jacob Jensen (V) siger:

”Rapporten sætter to streger under, at størstedelen af danskerne går op i dyrevelfærd, når de eksempelvis står foran køledisken. Det glæder mig. Det bekræfter mig også i, at vi i Danmark skal gøre noget ved de udfordringer, som vi visse steder har med dyrevelfærden. Målet er ganske klart. Dyrevelfærden skal løftes til gavn for både dyrene og til gavn for producenter og forbrugere, hvis efterspørgslen kan imødekommes, når de står i supermarkederne”.

Undersøgelsen viser også, at der er en høj andel af børnefamilier, der går op i Dyrevelfærdsmærket. Her er det hele otte ud af ti i undersøgelsen, der svarer, at de kender Det Statslige Dyrevelfærdsmærke, og også hele otte ud af ti børnefamilier svarer, at de har tillid til mærket.

Fødevareminister Jacob Jensen (V):

”Det er en styrke, at børnefamilierne fører an i kendskabet til Det Statslige Dyrevelfærdsmærke. Det tyder på, at der i fremtiden vil være endnu flere danskere, der vil have dyrevelfærden i tankerne, når de handler. Det er positivt. Men samtidig understreger det, at vi skal have løftet dyrevelfærden, så vi kan sikre os, at danskerne også i fremtiden vil lægge danske råvarer i indkøbskurven i supermarkederne. Derudover er der også en stigende efterspørgsel for dyrevelfærd ude i verden, og der skal vi arbejde for at være et af foregangslandene”.

Læs hele undersøgelsen her.

Fakta

  • Det Statslige Dyrevelfærdsmærke har til formål at skabe bedre dyrevelfærd for flere danske grise, kyllinger og køer. Dyrevelfærdsmærket tydeliggør niveauet af dyrevelfærd i kød og mejeriprodukter på en nem og overskuelig måde, så forbrugerne bliver bevidst om, hvordan de kan bidrage til bedre dyrevelfærd.
  • Undersøgelsen lavet af YouGov for Fødevarestyrelsen viser, at:
    • 70 pct. af danskerne går som minimum i ’nogen grad’ op i dyrevelfærd, når de køber fødevarer. Interessen for dyrevelfærd i indkøbssituationen er generelt stabil sammenlignet med 2021.
    • 71 pct. af danskerne har kendskab til Det Statslige Dyrevelfærdsmærke. Blandt børnefamilierne er det 80 pct. der har kendskab til mærket.  Af dem, som har kendskab til Dyrevelfærdsmærket, har 72 pct. tillid til Dyrevelfærdsmærket. For børnefamilier er det til sammenligning 79 pct. Tilliden blandt forbrugerne til Dyrevelfærdsmærket er på niveau med 2021.

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk