Dansk gastronomi gør sig igen bemærket på den absolutte topscene

12-06-2023

Den Nordiske Michelin Guide er blevet uddelt, og Danmark har i år 32 restauranter med i guiden fordelt ud over både Jylland, Fyn og Sjælland. Herudover er også en restaurant i Grønland med i guiden.

Årets Michelin Guide er mandag aften blevet præsenteret, og madguiden har afsløret fordelingen af stjerner ved en overrækkelsesceremoni i den finske by Turku. Danmark er igen bredt repræsenteret, og dermed cementerer danske restauranter endnu engang sin plads på den gastronomiske verdensscene.

Danmarks kokke og fødevareproducenter er karakteriseret ved en unik evne til at innovere, og netop evnen til at skabe innovative produkter på tværs af sektorer og fagligheder er centralt for at gøre Danmark til et gastronomisk centrum.

Styrken ligger i kontinuerligt at udfordre og genfortolke den position, der allerede er opnået inden for dansk gastronomi. Begivenheder som denne er med til at fastholde Danmarks status som et land med gastronomi og fødevarer af høj kvalitet.

Stjernerne er dermed også et skulderklap til danske fødevareproducenter, da det i høj grad er danske kvalitetsråvarer, der danner grundlag for den gode madoplevelse.

Det glæder minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V):

”Det er et imponerende højt niveau, som Danmark igen ligger på. Vi er et lille land, men vi ligger i den absolut verdenstop rent gastronomisk. Det vidner om en meget stor talentmasse og kreativitet i branchen, der inspirerer hinanden til at blive bedre. Jeg glæder mig samtidig over, at stjernestøvet er drysset over kokke i flere egne af landet. De skal hyldes for opfindsomhed og grundighed. Samtidig fortjener de danske fødevareproducenter også en del af rosen for at have bidraget til, at de dygtige kokkes idéer kan få luft under vingerne.”

Fakta

  • I alt har 32 restauranter i Danmark stjerner. Herudover har en restaurant i Grønland en stjerne.
  • Restauranterne i Danmark fordeler sig med 18 restauranter på Sjælland, 12 i Jylland, 1 på Fyn og 1 på Bornholm.
  • I Grønland er den færøske restaurant Koks midlertidigt placeret i det vestlige del af landet i bygden Ilimanaq. Restauranten vil senere returnere til Færøerne.

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk