Presseinvitation: Fødevareministeren besøger Solrød Biogas med delegation fra kongressen i USA

09-08-2022

Hvordan kan landbruget bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas? Det spørgsmål søger fødevareminister Rasmus Prehn og en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres bl.a. svar på torsdag d. 11. august, når de besøger virksomheden Solrød Biogas. Journalister har mulighed for at deltage under besøget.

En delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres besøger Danmark i perioden d. 9.-11. august. Formålet med besøget er, at delegationen skal introduceres til danske erfaringer med bl.a. klimavenlig landbrugs- og fødevareproduktion og økologi. Fra amerikansk side er der nemlig stor interesse i at blive klogere på danske erfaringer med brede politiske aftaler om klimareduktioner, hvor landbruget spiller en væsentlig rolle, inden de om kort tid tager hul på forhandlinger om en ny landsbrugspolitik i USA.

Som led i de amerikanske udvalgsmedlemmers inspirationstur tager delegationen sammen med fødevareminister Rasmus Prehn på et fælles besøg hos Solrød Biogas. Her skal de bl.a.  blive klogere på, hvordan landbruget bidrager til den grønne omstilling ved at levere biomasse i form af bl.a. husdyrgødning og halm til produktion af biogas.

Fødevareminister Rasmus Prehn siger i forbindelse med besøget:

”Det er afgørende, at vi på tværs af landegrænser inspirerer hinanden med innovative løsninger til langt mere bæredygtig fødevare- og landbrugsproduktion, hvis vi skal rykke noget i det store regnskab. Derfor glæder det mig også, at vi fra dansk side kan byde ind med stærke løsninger på den front, som besøget hos Solrød Biogas er et fremragende eksempel på. Jeg håber, at vores amerikanske gæster finder ligeså stor inspiration i besøget som jeg”.

Journalister er velkomne til at overvære besøget hos Solrød Biogas, hvor der efterfølgende vil være et doorstep med mulighed for spørgsmål til fødevareministeren samt en repræsentant fra den amerikanske delegation.

Fakta

  • Besøget finder sted torsdag d. 11. august 2022, kl. 11.00-13.00 hos Solrød Biogas på adressen Åmarken 6, 4623 Lille Skensved. Pressen er meget velkommen til at deltage. 
  • Fødevareminister Rasmus Prehn deltager sammen med en delegation fra landbrugsudvalget i den amerikanske kongres for bl.a. at blive klogere på, hvordan landbruget kan bidrage til den grønne omstilling ved at levere biomasse til produktion af biogas.
  • Solrød Biogas producerer vedvarende energi af bl.a. biomasse fra landbruget, tang og ålegræs fra Køge Bugt og restprodukter fra industrien og er bl.a. energikilde til den lokale varmeforsyning.
  • Restproduktet fra biogasanlægget anvendes samtidig i landbrugssektoren som et klimavenligt alternativ til fossilt produceret kunstgødning, da emissioner fra udspredning mindskes, når gyllen går gennem et biogasanlæg. På den måde bidrager det samtidig til at reducere udledningen af drivhusgasser fra bl.a. husdyrproduktionen.
  • På delegationens første dag i Danmark mødes fødevareministeren desuden med udvalgsmedlemmerne for at drøfte grøn omstilling i fødevare- og landbrugssektoren.
  • Foruden besøget hos Solrød Biogas besøger delegationen også en række andre virksomheder under deres inspirationstur i Danmark. Det gælder f.eks. Novozymes, som producerer enzymer til moderne fødevareproduktion, virksomheden Nordic Harvest, som dyrker planter i vand i 14 etager i en hal i Taastrup, og Benzonsdal Landbrug, der driver moderne konventionel planteavl.
     

 

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk