H.K.H Kronprinsen og fødevareministrer Rasmus Prehn til World Food Summit 2021.
I dagene den 5.-6. maj er Danmark for sjette gang vært for det internationale fødevaretopmøde World Food Summit. I år er temaet Transforming Food Systems to Combat Climate Change. Politiske ledere, topembedsmænd, forskere, erhvervsrepræsentanter og interesseorganisationer fra hele verden deltager. Det forventes, at over 500 deltagere logger på i løbet af det virtuelle topmøde, der åbnes af H.K.H. Kronprinsen.
Herefter følger to dage med oplæg og workshops om topmødets fire temaer: ’Fødevaretab og madspild’, ’klimavenlig kost’, ’afskovningsfrie værdikæder’ og ’grøn omstilling af den globale landbrugsproduktion’. Udfordringer hvor dansk landbrug, fødevareindustri og forskning på flere stræk har styrkepositioner.
Temaet for årets topmøde har været planlagt i tæt dialog med ledende internationale parter på området. Dialogen skal sikre maksimal international relevans. Særligt som opfølgning på FN’s Fødevaretopmøde afholdt i september 2021 og for at føde ind til diskussionerne på klimatopmødet, COP 27, i november 2022 i Egypten.
Inden topmødet samler fødevareminister Rasmus Prehn en række ministre til et møde, hvor de sammen drøfter vigtigheden af samarbejde og handling for at omstille fremtidens fødevaresystemer til at blive mere bæredygtige.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, udtaler:
”De truende klimaforandringer kender ikke grænser. Samtidig står vi globalt i en fødevarekrise. Vi skal i de kommende år brødføde en stadigt voksende verdensbefolkning. Udfordringerne er til at tage og føle på, og det er bagtæppet for, at jeg samler vigtige stemmer fra hele verden. Vi skal lave en global grøn omstilling af vores fødevareproduktion og vores fødevareforbrug. Det kræver samarbejde, omtanke og dialog på tværs af grænser.”