En halv million på vej til kokkelandsholdet

10-03-2021

Det danske kokkelandshold er afgørende for Danmarks placering på det gastronomiske verdenskort. Derfor modtager kokkelandsholdet og Bocuse d'Or Danmark midler fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri for arbejdet med at fremme dansk kokkekunst.

Dansk gastronomi har en høj stjerne i udlandet, og mange turister besøger Danmark netop på grund af de gode spisesteder. Sådan skal det fortsat være i fremtiden, og derfor har fødevareminister Rasmus Prehn besluttet at støtte kokkelandsholdet med en halv million kroner i 2021.

Vi er stolte af vores håndboldslandshold og fodboldlandshold, forfattere og filmskabere, men vi er i høj grad også stolte af restauranter som NOMA og Geranium og af kokkelandsholdet. I disse år hører mange danskere om nye kostråd og nye madtendenser, hvor vi skal spise mere plantebaseret. Vi vil gerne, men det skal også smage godt. Her kan danske kokketalenter spille en stor rolle i forhold til at give nye ideer og vise fremtidens smagsoplevelser, siger minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn.

Kokkelandsholdet udvikler talenter inden for dansk gastronomi og deltager i en række internationale kokkekonkurrencer og eksportfremstød. Holdet vandt i 2018 guld til verdensmesterskaberne, og næste store mål for holdet er VM i 2022.

Sammen med midlerne til kokkelandsholdet bliver der også afsat ekstra 500.000 kroner i 2021 til Akademiet Bocuse d'Or Danmark, der står bag den danske kandidat til verdens største og mest prestigefulde kokkekonkurrence og det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst. Danmark har i en årrække været i den absolutte elite ved Bocuse d’Or med blandt andet guld i 2019 og sølvmedalje ved den regionale Bocuse d'Or Europe i 2020. Midlerne til Bocuse d’Or ligger ud over de 500.000 kroner, som er afsat på finansloven for 2021.

Danmark har en høj stjerne i udlandet, når det kommer til madoplevelser. Det vi spiser har stor betydning for klimaet. Og når vi nu er blandt verdens bedste i netop gastronomi og smag, så skal vi selvfølgelig udvikle den styrkeposition. Det er godt for eksporten og turismen, når den kommer i gang igen, siger Rasmus Prehn. 

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk