Danmarks økologiske areal sætter rekord og fortsætter fremgang

15-03-2021

I 11 ud af de seneste 13 år er det økologiske areal i Danmark gået frem. Minister vil ikke løfte foden fra speederen.

Grøntafdelinger og vejboder bugner af friske, danske økologiske grøntsager. Og kunderne efterspørger det.

Derfor er der siden 2007 sket mere end en fordobling af det økologiske areal i Danmark. Og igen i år øges det økologiske areal i Danmark. Det betyder, at knap 12 procent af det samlede landbrugsareal ­- eller 310.000 hektar - dyrkes økologisk.

I regeringen har vi et klart mål om, at vi skal have mere økologi, hvorfor jeg også er begejstret over de nye tal. Men godt begyndt er som bekendt kun halvt fuldendt. Derfor er det vigtigt, at vi ikke løfter foden fra speederen nu. På lidt mere end et årti har vi fordoblet det økologiske areal i Danmark, næste mål er at gentage fordoblingen frem mod 2030, siger fødevareminister Rasmus Prehn.

Regeringen og støttepartierne Radikale Venstre, SF og Enhedslisten blev i forståelsespapiret fra 2019 enige om, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2030.

Økologi er en del af fremtidens bæredygtige landbrug
Der har historisk været bred politisk opbakning til at udvikle økologien og øge det økologiske areal. Og ministeren håber, at den linje vil fortsætte:

Økologi er en vigtig brik i den grønne omstilling af landbruget. Når det på så kort tid er lykkedes at udbrede det økologiske landbrug i Danmark, er det et resultat af mange års politisk vilje og et godt samarbejde med erhvervet. De takter skal vi bygge på, så vi i fællesskab kan sætte endnu mere fart på den grønne udvikling af dansk landbrug, siger Rasmus Prehn.

Find alle de nye tal i publikationen ”Statistik over økologisk jordbrugsproduktion 2020” på Landbrugsstyrelsens hjemmeside.

Fakta

  • I 2007 var det økologiske areal på 150.207 hektar – 5,6 procent af det samlede landbrugsareal
  • 31. maj 2020 var det økologiske areal på 310.210 hektar – 11,7 procent af det samlede landbrugsareal i Danmark

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk