Presseinvitation: Danmark kickstarter arbejdet frem mod det første FN-topmøde om fødevaresystemer

13-04-2021

H.K.H. Kronprinsen holder åbningstalen, når Danmark 15. og 16. april 2021 er vært ved fødevaretopmødet World Food Summit 2021, der kickstarter arbejdet frem mod det første FN-topmøde om fremtidens fødevaresystemer.

Fødevareminister Rasmus Prehn er vært ved det internationale topmøde World Food Summit. Topmødet indledes med en tale af Hans Kongelige Højhed Kronprinsen.

Topmødet er virtuelt med flere end 300 deltagere fra hele verden. Over to dage er der program med oplæg og workshops om topmødets fire centrale temaer: ’Madspild’, ’Sunde og bæredygtige fødevarer’, ”Antibiotikaresistens’ og ’Afskovning’. Udfordringer, hvor dansk landbrug, fødevareindustri og forskning på flere stræk har styrkepositioner. 

Blandt oplægsholderne er Dr. Agnes Kalibata, der står i spidsen for FNs fødevaretopmøde. Topmødets ordstyrer er Brent Loken fra Verdensnaturfonden, WWF.

Det er femte gang, Danmark er vært ved World Food Summit. Konklusionerne fra de to dages topmøde tager fødevareministeren med til det første FN-fødevaretopmøde om fremtidens bæredygtige fødevaresystemer ”Food Systems Summit”. Her vil de indgå i den danske delegations indspil til mødet i New York i september. 

Fotosession: Umiddelbart inden topmødets åbning torsdag den 15. april klokken 13 er der mulighed for at tage billeder af Kronprinsen, fødevareminister Rasmus Prehn samt topmødets ordstyrer Brent Loken fra WWF. Senere på dagen vil en række gratis fotos blive lagt ud på BFMP.dk til frit brug. 

Pressen kan deltage i topmødet virtuelt ved henvendelse på WFS@fvst.dk

Øvrige pressehenvendelser, herunder pressetilmelding til åbning i Industriens Hus, til Erik Jepsen på ejep@fvst.dk

Presse, der ønsker at være tilstede ved Kronprinsens ankomst til Industriens Hus torsdag 15. april kl. 13.00 skal sende en e-mail med navn, stillingsbetegnelse og information om medie til ejep@fvst.dk senest den 14. april kl. 16.00. Grundet COVID-19 vil der være begrænset antal pladser til pressen inde i Industriens Hus. 

Der henstilles til, at alle pressefolk har fået foretaget en COVID-19-test og fået svar inden fremmøde.

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk