Fødevareminister Rasmus Prehn taler til traktordemonstration lørdag

26-11-2020

Fødevareminister Rasmus Prehn vil genoprette tilliden fra erhverv og ordførere. En til to gange om ugen vil han på besøg rundt i landet. Det begynder lørdag til traktordemonstration i Hjørring.

Når omkring 200 traktorer i protest mod regeringen kører på gaden i Hjørring i Nordjylland på lørdag, vil fødevareminister Rasmus Prehn være med som taler. 

Den 19. november tiltrådte den nyslåede minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, efter at daværende minister Mogens Jensen udtrådte af regeringen efter kritik af håndteringen af Covid-19 i danske minkfarme. 

Som noget af det første i det nye Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har Rasmus Prehn afsat tid i kalenderen til at komme rundt i landet og besøge det erhverv, han nu er minister for, en til to gange om ugen. 

Min første og måske største opgave som minister i det her nye ministerium er at få genskabt tilliden mellem de mennesker og det erhverv, jeg nu er i spidsen for, og os politikere. De fejl, der er begået, skal vi for alt i verden sikre ikke gentager sig, og derfor vil jeg som noget af det første blandt andet tage rundt i landet og lytte nøje til de ting, erhvervet har at sige.

I organiseringen af det nye ministerium iværksætter ministeren derudover en række tiltag og procedurer for at forhindre fejl fremadrettet, der lanceres snarligt.

Åben for invitationer
For at styrke tilliden mellem folketingets partier og ordførene på området, opfordrer ministeren til, at ordførerne skiftevis tager med på og initiativ til flere af turene.

Min kalender er åben for invitationer fra ordførerene til deres hjemstavne, særlige personer eller steder, de mener, jeg bør kende til. Det er altafgørende, at landmændene, fiskerne og fødevaremvirksomhederne får et Folketing, der samarbejder bredt og konstruktivt på deres område, og derfor prioriterer jeg de her besøg meget højt.

Traktoroptoget skal mødes ved Heidemanns Vej kl. 10.15 lørdag den 28. november i Hjørring og kører derefter via ringvejen omkring Hjørring by og kører endelig til Thomas Morrildsvej 45, hvor der vil være musik og taler fra kl. 12.00-15-00. Der vil blive taget generelle corona-hensyn.

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk