Fødevareminister sætter stor sommerturné i gang med rullende køkken

02-07-2020

Som del af regeringens sommerpakke begynder et åbent madværksted i dag sin rejse rundt i landet. Her vil professionelle kokke hjælpe sommergæsterne med madlavningen.

Der er lagt i ovnen til en god omgang kulinarisk hygge og samvær i det danske sommerland. 

Henover de næste syv uger vil et mobilt udekøkken gæste en række danske byer fordelt over hele landet med et hold af professionelle hverdagskokke. De vil bistå feriegæsterne i at lave lækker og let sommermad. 

Fødevareminister Mogens Jensen siger:

Det handler først og fremmest om at give folk en god og sjov madoplevelse i deres ferie, men det handler også om at højne danskernes madlavningskompetencer ved at inspirere dem med konkrete madlavningstips og give dem en bedre råvareforståelse.. 

Initiativet er en del af regeringens sommerpakke, der blev lanceret sidst i juni, og som blandt andet skal styrke lokalt erhvervsliv og øge turismen.

Turnéen arrangeres og afholdes af Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet. 

Første stop på ruten er Svendborg Havn, hvor fødevareministeren vil lave mad sammen med sommergæsterne d. 2. juli fra klokken 11.00-12.00.

Der er plads til cirka 20 personer ved gryderne ad gangen.

De lokale råvarer og egnsspecifikke retter vil være i centrum for madlavningen, og kodeordet for initiativet er, at alle skal kunne være med. 

Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen, siger: 

Det kommer til at indebære alt lige fra hjemmelavede fiskefrikadeller med friskfanget fisk på en havnekaj til sommerdesserter med masser af jordbær på en af landets selv-pluk plantager.

Food-camping flere steder
Derudover rykker Madkulturens madvejledere også ind i fælleskøkkenet på en række af landets campingpladser.

Her vil de inspirere til at lave et godt, velsmagende og sundt måltid fra bunden sammen med campisterne. Efterfølgende er der fællesspisning for de familier, der har deltaget i madlavningen. Det vil være muligt at deltage både til frokost og aftensmad.

Alle madværkstedets destinationer og campingpladserne, som Madkulturen besøger, bliver løbende publiceret på Madkulturens sociale kanaler. 

Det er gratis og uden tilmelding at deltage. 

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk