Rekordstort beløb til bedre dyrevelfærd

Organisationer og foreninger, der arbejder med dyrevelfærd, kan igen i år søge om tilskud til at forbedre tilværelsen for landets firbenede og fjerklædte indbyggere. I år har regeringen og Dansk Folkeparti afsat over 14 mio. kroner til bedre dyrevelfærd.

Publiceret 3. september 2018

Landets dyreorganisationer og dyreforeninger kan i 2018 søge penge fra en rekordstor pulje på 14,1 mio. kroner til arbejdet med at sikre bedre dyrevelfærd.

Pengene skal især gå til arbejdet med dyr, der har akut brug for hjælp, og erfaringen viser, at der er stor interesse for at hjælpe nødlidende dyr. Derfor glæder miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sig over, at der i år er afsat ekstra penge i dyrevelfærdspuljen.

- Vi ved fra tidligere år, at der er mange organisationer, der søger om penge fra puljen. Derfor er jeg naturligvis også meget tilfreds med, at vi i år er klar med et større beløb end tidligere år til det vigtige arbejde med at sikre ordentlig dyrevelfærd, siger Jakob Elleman-Jensen.

Akut hjælp og udvikling

90 procent af pengene fra dyrevelfærdspuljen er øremærket organisationer, der her og nu kommer dyr til undsætning, fordi de er blevet misrøgtet, er blevet syge eller er kommet til skade.

Helt konkret kan ansøgerne eksempelvis bruge tilskuddet fra dyrevelfærdspuljen på transport af nødlidende dyr, behandling eller drift af internater for tilskadekomne eller misrøgtede dyr. Det er også muligt at bruge tilskuddet på oplysningskampagner om gode forhold for dyr.

De resterende 10 procent af puljen skal som noget nyt gå til udviklingsprojekter, der skaber bedre dyrevelfærd. Det kan eksempelvis være et udviklingsprojekt, der giver ny viden om, hvordan man bedst transporterer tilskadekomne hunde.

Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører, Karina Due, er glad for det rekordstore beløb til bedre dyrevelfærd.

- Det er vigtigt for mig, at vi både hjælper de dyr, der har akut behov for hjælp, men også, at vi forebygger misrøgt og skader. Med årets rekordstore pulje til bedre dyrevelfærd sikrer vi begge dele, siger Karina Due.

Fakta

  • Der er afsat 14,1 millioner kroner til dyrevelfærdspuljen, hvoraf tre millioner kroner stammer fra indtægter fra Landbrugslotteriet, mens 1,4 millioner kroner er et ekstra beløb fra Landbrugsfonden. De resterende penge er afsat på finansloven for 2018.
  • 12,69 millioner kroner går til dyreorganisationernes arbejde, mens der er sat 1,41 millioner kroner af til støtte til udviklingsprojekter og forebyggelse.
  • Der gives ikke støtte til produktionsdyr.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jens Fuglsang Edelholt, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9135 6996, e-mail: jefed@mfvm.dk