Prehn lancerer ny bog: Her er visionerne for fremtidens mad og måltider

Fødevareminister Rasmus Prehn lancerede i dag på Madens Folkemøde en ny bog om fremtidens mad. Bogen samler visioner fra mere end 30 innovative ildsjæle om, hvordan vi gennem mad kan få større fokus på klima, sundhed og fællesskaber frem mod 2030. Lanceringen skød også det online univers madlandskab.dk i gang.

Publiceret 3. juni 2022

Udfordringer med rekruttering i restaurationsbranchen. Omstilling til en mere klimavenlig kost. Mad som en del af behandlingen i sundhedsvæsenet. Og måltidet som omdrejningspunkt for fællesskaber.

Det er nogle af de emner, som Rasmus Prehn debatterede til lanceringen af sin nye visionsbog ’Madlandskab 2030’ på Madens Folkemøde i dag. Med ham på scenen var bl.a. køkkenchef på Alchemist, Rasmus Munk, direktør på Hotel- og Resturationsskolen, Anne-Birgitte Agger og skuespiller og madentusiast Dulfi Al-Jabouri, der er blandt de mere end 30 nøglepersoner, som deltager i bogen.

Sammen med bogen lancerede Prehn også det online univers madlandskab.dk, hvor alle kan udforske visioner, perspektiver, politiske essays og opskrifter, der vil være at finde på fremtidens tallerken.

Fakta om Madlandskab 2030

  • Fødevareminister, Rasmus Prehn, har i Madlandskab 2030 samlet mere end 30 nøglepersoner, der hver især beskriver deres visioner for en sund, klimavenlig, bæredygtig og samlende madkultur.
     
  • Madlandskab 2030 indeholder også 17 opskrifter på sund og klimavenlig mad udviklet af Gram Højskoles forårshold. Opskrifterne giver et bud på, hvordan fremtidens tallerken ser ud.

Bogen har bidrag fra:

  • Marie Bjerre, folketingsmedlem for Venstre og ordfører for bæredygtighed, klima og verdensmålene
     
  • Carl Valentin, folketingsmedlem for SF og ordfører for miljø og fødevarer
     
  • Malene & Astrid Søgaard, stiftere og ejere af bælgfrugtsprodukterne fra Pure Dansk
     
  • Rasmus Munk, køkkenchef og medejer af restauranten Alchemist
     
  • Pelle Guldborg Hansen, ph.d. og adfærdsforsker på RUC
     
  • Emilie Qvist Kjærgaard, køkkenchef og ejer af restauranten Medvind
     
  • Daniel Hervik, direktør i Haver til Maver, en nytænkning af den gamle skolehave-idé
     
  • Gorm Wisweh, kok og medejer af restauranten Gorm’s Pizza
     
  • Anne-Birgitte Agger, direktør på Hotel- og Restaurantskolen i København
     
  • Nima Sophia Tisdall, grundlægger af Blue Lobster, en digital fiskerimarkedsplads
     
  • Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturredningsforening
     
  • Christian Ibsen, direktør i tænketanken CONCITO
     
  • Mette Susgaard, medlem af Den Grønne Ungdomsbevægelse
     
  • Jette Bredahl Jacobsen, næstformand i Klimarådet
     
  • Niels Skovgaard, formand for LandboUngdom
     
  • Claus Richter, direktør i Diabetesforeningen
     
  • Anne Kaltoft, direktør i Hjerteforeningen
     
  • Ghita Parry, formand for Kost og Ernæringsforbundet
     
  • Jesper Fisker, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse
     
  • Mona Striib, forperson for FOA
     
  • Svend Brodersen, ejer af Gram Slot, der huser Danmarks største økologiske produktion
     
  • Signe Frese, CSR-direktør i COOP
     
  • Christian F. Puglisi, kok og manden bag BÆST og det økologiske bageri Mirabelle
     
  • Mads Friis, direktør i McDonald’s Denmark
     
  • Jane Sandberg, direktør for Enigma – Museum for post, tele og kommunikation
     
  • Dulfi Al-Jabouri, skuespiller, madentusiast og vært i TV 2-programmet Madholdet
     
  • Bente Sloth, cheføkonoma på Aarhus Universitetshospital
     
  • Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i Fødevarebanken
     
  • Judith Kyst, direktør i Madkulturen
     
  • Melina Shannon-diPietro, direktør i MAD Academy

Yderligere oplysninger:
For yderligere information og kontakt til Fødevareminister Rasmus Prehn kan du kontakte presserådgiver i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Cecilie Thorup på +45 24 67 63 23 eller celut@fvm.dk