Kæledyr skal leve trygt og godt i permanente hjem

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lancerer på Dyrenes Dag ny kampagne, som skal hjælpe danskerne med at anskaffe kæledyr, som passer til familien. Det skal blandt andet modvirke, at kæledyrene alt for ofte skifter hjem.

Publiceret 4. oktober 2017

Kæledyr i Danmark skal leve trygt og længst muligt i ét hjem. Det kræver omtanke, når man vælger hvilket kæledyr, som skal ind i hjemmet, så man undgår mistrivsel, omplaceringer og aflivninger. 

Derfor lancerer miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i dag - på Dyrenes Dag - kampagnen ”Klar til Kæledyr”, der skal hjælpe danskerne til at give deres kæledyr et godt liv i deres hjem. Den henvender sig specielt til børnefamilierne, der ved hjælp af en test kan få svar på, om de er klar til kæledyr og få hjælp til at vælge det rigtige dyr til familien.

”Jeg vil slå et slag for mere velfærd til vores kæledyr. Vi skal være mere klar til kæledyr, når vi anskaffer dem, så vi undgår, at dyrene alt for ofte flyttes – eller i værste fald, at dyrene får det dårligt og må aflives,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. 

De overordnede mål med kampagnen er ”bedre velfærd og længst muligt i ét hjem”. 

”Det glæder mig, at der kommer mere fokus på kæledyr i de private hjem. Der er behov for en indsats, der kan hjælpe flere til at træffe beslutning om det helt rigtige kæledyr og gøre opmærksom på det ansvar, der følger med at have dyr, så færre kæledyr ender deres liv på internat eller aflives”, siger Karina Due, folketingsmedlem for Dansk Folkeparti

Til kampagnen er der udover et nyt site med test også produceret en lille film, som skal vises på sociale medier. Kampagnen lancerer hashtagget #dyrforlivet og opfordrer alle til at dele billeder af deres kæledyr på instagram, så man kan sprede budskabet om glæder og udfordringer ved sit kæledyr.

Tag kæledyrstesten på Fødevarestyrelsens hjemmeside. 

De bakker op 

Kampagnen tilrettelægges og gennemføres af Fødevarestyrelsen i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, Den Danske Dyrlægeforening, DyreværnsOrganisationernes SamarbejdsOrganisation (DOSO), Brancheforeningen Fokus på Dyr, Kattens Værn og Dyreværnet. 

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Jonatan Lykke-Olesen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.: 9359 7082, e-mail: jolyk@mfvm.dk 

Fødevarestyrelsens pressetelefon: 22 84 48 34

Den ny hjemmeside, der skal gøre danskerne klar til kæledyr, findes her.

Udover ”Klar til Kæledyr” har ministeren sat gang i en kampagne imod ulovlig hundehandel og hvalpefabrikker. Ministeren vil desuden introducere en smileyordning for hundekenneler i det nye år, så forbrugerne kan se, hvordan Fødevarestyrelsen vurderer stedet.