Flertal sikrer dyrenes vagtcentral

Med otte mio. kroner sikrer regeringen og aftaleparterne med den nye finanslov, at Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral også efter nytår kan hjælpe dyr i nød.

Publiceret 6. december 2019

Nødstedte svaner, påkørte hjorte, sårede hunde og andre dyr i nød kan ånde lettet op. Med den nye finanslov sikrer regeringen og aftaleparterne nemlig Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral en bevilling på i alt otte mio. kroner i 2020. Regeringen blev enig om næste års finanslov mandag aften sammen med De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet.

- Dyr skal ikke lide, så jeg er rigtig glad for, at vi har fundet penge til, at dyrenes vagtcentral kan fortsætte sit gode arbejde. Hvad enten dyr er ofre for uheld eller for vanrøgt, så skal vi kunne komme dem til undsætning, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Når folk ringer ind og melder, at et dyr er i nød, sender vagtcentralen ofte en dyreambulance for at hjælpe dyret. I andre tilfælde rådgiver medarbejderne borgeren om, hvordan dyret kan hjælpes bedst muligt.

Vagtcentralen er døgnbemandet og drevet af Dyrenes Beskyttelse. Sidste år hjalp medarbejderne mere end 137.000 dyr, og det tal bliver formentlig endnu højere i år.

- Vagtcentralen løfter en rigtig vigtig opgave. Det er selvfølgelig trist, at dyr kommer til skade, men det er fantastisk, at folk, som ser en and, en kat eller hund i problemer, tager sig tid til at ringe, og at der sidder folk i den anden ende, som kan hjælpe, siger Mogens Jensen.

Har man brug for at komme i kontakt med Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, kan man ringe på 1812.

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Jacob Haaning Andersen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf. 21 19 27 50, e-mail: jahaa@mfvm.dk