Nu begynder de første udbetalinger til minkavlerne

13-01-2021

Fødevarestyrelsen er nu begyndt at udbetale de første penge til minkavlerne. Fødevareminister Rasmus Prehn lægger vægt på, at flere udbetalinger kommer i gang.

Udbetaling af penge til de over 900 minkavlere, der selv har stået for at aflive deres mink er nu gået i gang.

Fødevarestyrelsen begynder nu udbetalingerne af honorarer for arbejdstimer og brug af udstyr til minkavlere inden for de såkaldte zoner.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn siger:

Jeg ved, at mange minkavlere har ventet på de her penge, og jeg er utrolig glad for, at der nu kommer gang i de første overførsler. Der er flere på vej, og jeg kommer fortsat til at presse på for, at minkavlerne så hurtigt som muligt kan få de penge, som de har ret til. Jeg håber også, at mine kolleger i de politiske forhandlinger er lige så interesserede i at få sat det sidste punktum på en aftale, som jeg er, så vi kan få skub i endnu flere udbetalinger.

Mere kompleks opgave end ventet
Tempobonus og forskud på erstatning for skind til de avlere, der ikke har pelset, er næste skridt i udbetalingerne. Dem går Fødevarestyrelsen i gang med hurtigst muligt, efter den samlede erstatning har været forbi EU, og de politiske forhandlinger er afsluttet.

Forud for dette ligger et stort sagsbehandlingsarbejde med blandt andet at danne overblik over eventuelle kreditorer, der efter loven er forrest i udbetalingskøen.

Direktør i Fødevarestyrelsen Nikolaj Veje siger:

Opgavens omfang er uden tvivl kommet bag på os og har krævet mere tid til at sikre de rigtige processer. Nu har vi et administrativt setup på plads. Derfor forventer vi, at vi kan begynde at udbetale til endnu flere minkavlere, så snart vi har behandlet deres sager og kontrolleret, at optællingerne af dyr ude på de enkelte farme er korrekte.

Fødevarestyrelsen oplyser, at nogle sager vil være simple og derfor hurtigere at ekspedere, mens andre vil kræve yderligere dialog mellem minkavleren og Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen afholder den 20. januar et digitalt orienteringsmøde for minkavlerne om de kommende udbetalinger.

Pressekontakt

Pressevagten
E-mail: presse@fvm.dk
Tlf: +45 20 18 40 52 
(kan ikke modtage SMS)

Jakob Kronborg
Kontorchef for presse og kommunikation 
E-mail: jakro@fvm.dk