Tema 3: Forskning og udvikling

Forhandlingernes tredje tema omhandler forskning og udvikling i landbruget. Forskning og udvikling af nye teknologier og løsninger er en afgørende del af den grønne omstilling af landbruget såvel som for omstillingen af øvrige sektorer.
De forskellige oplæg af eksperter har særligt haft fokus på reduktionspotentialer, bioøkonomi og nye produktionsmuligheder samt identificering af mulighederne, begrænsningerne og barriererne herunder.
Find alle oplæg nedenfor:
Reduktionspotentialer (møde 1)
- Peter Lund, Mette Olaf Nielsen & Martin R. Weisbjerg, Aarhus Universitet: Foderadditiver til reduktion af enterisk metan
- SEGES: Klimavirkemidler ift. gyllehåndtering
- Landbrug & Fødevarer: Brun bioraffinering og pyrolyse
- Henrik Stiesdal: SkyClean
Bioøkonomi og nye produktionsmuligheder (møde 2)
- Aarhus Universitet & Dansk Miljøteknologi: Bioøkonomi og Bioraffinering
- Danmarks Naturfredningsforening: Græsprotein
- Nordzucker og Haldor Topsøe: Danmarks største bioraffinaderier kan
levere mere til grøn omstilling - SEGES: Det datadrevne landbrug
- Institut for Plante- og Miljøvidenskab, KU: Vertikalt landbrug
- Aarhus Universitet: Skovlandbrug
Fortsættelse af bioøkonomi og nye produktionsmuligheder (møde 3)
- Institut for Plante- og Miljøvidenskab: Nye planteforædlingsteknikker
- Det Etiske Råd: Er det etisk problematisk ikke at bruge nye fødevareteknologier?
- Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet: Laboratoriefremstillet kød
Samlet opsamling over tema 3: Forskning og udvikling
- Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri & Miljøministeriet: Opsamling på tema 3 om forskning og udvikling (ny på site)
Se med da fødevareministeren den 8. marts besøgte Nordic Harvest - en såkaldt vertikal farm, der kom med et bud på en energioptimeret og klimavenlig produktion til fremtidens landbrug.