Læs de seneste nyheder om tiltag for en mere bæredygtig sojaproduktion


Tidligere nyheder

Danmarks første kommercielle græsproteinanlæg

Med græsproteinanlægget slipper dyrene for at spise foder, der har betydet fældning og nedbrænding af regnskov og anden værdifuld natur, for at give plads til marker med soja.

Se nyheden om Danmarks første kommercielle græsproteinanlæg her.

Fødevareminister: Vi kan godt betale nogle få øre mere for vores kød

Ny rapport fra Københavns Universitet viser, at brug af ansvarlig og afskovningsfri soja kun vil gøre en række kød- og mejeriprodukter marginalt dyrere end alternativet.

Se nyheden om marginalt dyrere, men afskovningsfri soja her.

DAKOFOs generalforsamling

Departementschef Henrik Studsgaard har deltaget i DAKOFOs generalforsamling og budskabet til branchen er klart: Der er behov for, at foderstofvirksomhederne melder sig på banen med ambitiøse mål for, hvordan de kan overgå til udelukkende at handle med ansvarlig og afskovningsfri soja.

Se nyheden om DAKOFOs generalforsamling her

Afstemning: Skovfrit kød

Danskerne vil betale en krone ekstra for kød, der ikke har medvirket til rydning af skov eller natur. Importen af soja til især dyrefoder medvirker til, at der ryddes skov og natur i Sydamerika.

Læs nyheden om facebooks-afstemningen her

Afstemning: Skov på gaflen

I departementet arbejder vi for, at danskerne IKKE får ”skov på gaflen”, når de sætter tænderne i et stykke kød. Vil vi betale en krone ekstra for 500 gram kød, hvis det vel at mærke er produceret ansvarligt og ikke har medvirket til rydning af skov eller anden natur?

Læs nyheden om Facebookafstemningen her

Skov på gaflen

Danmark importerer årligt mere end 1,6 millioner ton soja. Og det gør Danmark til en af de største sojaimportører i Europa. Sojaen kan ankomme med afskovning på samvittigheden.
Læs nyheden om Danmarks sojaimport her

Danmark importerer 6. mest soja i EU

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri skal i 2020 lancere en ny handlingsplan, som bl.a. kan indeholde nye tiltag mod afskovning.
Læs nyheden om planer for en ny handlingsplan her

6. største sojaimport i EU

Endnu flere danske virksomheder bør melde sig ind i kampen og sikre, at de kun anvender soja, der er produceret ansvarligt og afskovningsfrit. Det siger Mogens Jensen, der netop har afsluttet en møderække med relevante virksomheder og brancheorganisationer i DK.

Læs nyheden om Mogens Jensens opfodring til afskovningsfrit soja her

Importen af soja til bl.a. svinefoder fører i dag til massiv afskovning i Sydamerika.

Men denne uge har flere danske virksomheder taget store skridt mod mere bæredygtig soja. Blandt andet har Danish Crown meldt ud, at deres griseproducenter nu begynder at købe ansvarligt produceret og bæredygtig soja. Også selvom det bliver lidt dyrere. Det glæder fødevareminister.

Læs nyheden om udviklingen inden for bæredygtig sojaproduktion