Det røde Ø-mærke blev 25 år i 2015

I 2015 var det 25 år siden, de første fødevarer med det røde Ø-mærke kom i handlen. Og i dag er det kendt af næsten alle danskere, og 84% siger, de har tillid til mærket.

25 året blev fejret over hele landet med  økologiske tilbud i supermarkeder, med fødselsdagsfester, udstillinger, messer og åbent-hus arrangementer.

Fælles kampagnedesign og budskaber
I anledning af fødselsdagen blev der, i et samarbejde mellem Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer og Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri,  udarbejdet en række budskaber og et særligt Ø-mærke design, som kan hentes her:

25 års historie
Allerede længe før Ø-mærket blev født, producerede danske landmænd økologiske og biodynamiske fødevarer. De blev som hovedregel solgt i specialbutikker.

Efter lanceringen af det røde  Ø-mærke i 1990, har det, sammen med Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris støtte til omlægning af produktionen, været med til at udvikle den økologiske produktion og øge omsætningen af økologiske fødevarer sådan, at 8% af de fødevarer vi i dag køber, er økologisk produceret. Det gør danskerne til verdensmestre i økologi. Men uden opbakning til mærket og energisk indsats fra økologiske landmænd, deres organisationer og detailhandlen, ville vi aldrig være nået dertil. 

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har samlet nogle af højdepunkterne fra Ø-mærkets første 25 år, som du kan læse om her: