Kom med, når skolerne redder maden på Danmarks nationale madspildsdag

Torsdag den 29. september er Danmarks nationale madspildsdag. I den anledning inviterer Fødevareministeriet og tænketanken ONE/THIRD alle landets 6. klasses elever til en sjov og lærerig time i madens og bæredygtighedens tegn.

Fødevareminister Rasmus Prehn og TV-kok og bestyrelsesmedlem i ONE/THIRD, Timm Vladimir, sender live fra skolekøkkenet og viser alle landets børn, hvordan man kan komme madspild til livs ved hjælp at syltning.

Timm vil dele ud af sin store erfaring med, hvordan vi kan udnytte råvarernes fulde potentiale og derved undgå madspild, mens det syltes på livet løs.

Se eller gense eventen 'Skolerne redder maden' her:

Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder statistik-cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ændring af dit samtykke.

Brug videoen som undervisningsmateriale

”Skolerne Redder Maden – Danmarks største virtuelle madspildsevent”  kan bruges som undervisningsmateriale. Sammen med Timm Vladimir og fødevareministeren laver børnene sylte-opskriften fra denne side. 

Eventet varer 45 minutter – en almindelig skoletime – og alle skoler i Danmark kan afspille videoen direkte fra madkundskabslokalet eller klasseværelset.

Hver elev kan medbringe en grøntsag fra køleskabet, der er velegnet til syltning. Det kan f.eks. være; gulerødder, små løg, squash, chili, agurker, cherrytomater etc.

 

Se ingredienslisten og redskaber, der skal bruges til syltning her:

Ingredienser (til et ret stort glas):
3 dl sukker
2 dl eddike 
2 dl vand
Eller lige dele af hver og så lige lidt mere sukker

Tilsæt krydderier som:
Laurbærblade
Sennepsfrø
Korianderfrø
Hele peberkorn 
Hele allehånde

Redskaber
Mellemstort patentglas eller syltetøjsglas 
(steriliseret med kogende vand)
Tyndskræller (Skrællekniv)
Skærebræt
Køkkenkniv
Viskestykker
Karklude