I 2019 lancerede regeringen en række initiativer under overskriften ’Gastro 2025’ med en vision om at gøre Danmark til et globalt centrum for gastronomi.

Målet med Gastro 2025 er at understøtte og styrke udviklingen af dansk gastronomi – samt Danmarks internationale styrkeposition som gastronomisk toneangivende nation.



Gastro 2025s indsats er knyttet til seks initiativer

  1. Et gastronomiakademi
  2. En sammentænkt markedsføring
  3. Videreførelse af World Food Summit – Better Food for More People
  4. Udvikling af Culinary Diplomacy
  5. Eksportfremme – alliancer og forenkling
  6. Oprettelse af et gastronomisk rejsehold

Initiativerne bygger på anbefalinger fra den gastronomiske ekspertgruppe Team Gastro.

Læs info-arket om Gastro 2025 samt Team Gastros anbefalinger via dette link

Gastro 2025 in english (2019)

 

Team Gastro har bestået af 19 medlemmer fra restauranter, interesseorganisationer og fødevareerhverv:

  • Peter Kreiner, Noma (formand)
  • Anja Hartung Sfyrla, VisitDenmark
  • Dorthe Petersen, Meyers Madhus
  • Henrik Vang, Nørrebro Bryghus
  • Klavs Styrbælk, Styrbæks
  • Jens Christian Andersen, Meyers Contract Catering
  • Jeppe Dahl Jeppesen, Dansk Supermarked
  • Jesper Vollmer, Rå
  • John Gynther, Arla Unika
  • Lars Haahr Jensen, Danske Regioner
  • Leif Nielsen, DI Fødevarer
  • Leif Wilson Laustsen, Fødevaredanmark
  • Mads Marschall, Sol over Gudhjem og Bocuse d'Or
  • Martin Vestergaard Sørensen, Kokkelandsholdet og Hounö
  • Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned
  • Mette Jasper Gammocchia, Landbrug & Fødevarer
  • Michael Allerup Nielsen, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital
  • Per Kølster, Økologisk Landsforening
  • Trine Hahnemann, Hahnemanns Køkken