Gå til hovedindholdet

Økologi-logoer

De danske myndigheder udstedte den første økologilov i 1987 og lancerede i 1989 et mærke som nationalt økologikontrolmærke. 

Billede af det danske ø-mærke

Ø-mærket

Det danske ø-mærke er ”verdensberømt” i Danmark og kendt af 98 % af alle danske forbrugere. 90 % har tillid til, at produkter, der bærer mærket, rent faktisk er økologiske. Selv om dette er tal, der nærmest taler for sig selv, rummer det også historien om et langvarigt engagement og seriøst samarbejde om økologien mellem sektoren og myndighederne.
 
Økologiske produkter der sælges i Danmark er i dag ofte mærket med både det danske statskontrollerede mærke og EU-mærket, og der er stor tillid til mærkerne.

Genvej til download af ø-mærket

Billede af EU's økologilogo

EU's økologilogo

Den danske stat arbejder for tiltag, som kan øge samhandelen med økologiske produkter. Danmark har siden 2002 arbejdet for, at anvendelsen af EU-mærket skulle blive obligatorisk, så samhandelen med økologi i EU kunne styrkes. Fra juli 2010 er EU-mærket obligatorisk og det vil åbne nye muligheder - også for handel med økologiske produkter fra tredjelande.

Genvej til download af EU's økologilogo

Eksport til Danmark

Eksport af økologiske produkter til Danmark er muligt, hvis produkterne opfylder EU-standarden.

Danske virksomheder importerer økologi fra hele verden; ofte råvarer til videre forarbejdning, men også allerede forarbejdede eller færdigpakkede økologiske produkter. Et samarbejde med en dansk virksomhed kan åbne døren for, at importerede produkter efterfølgende kan få det danske øko-mærke. 

Økologiplan Danmark

Kontakt

Fødevarestyrelsen
Tlf: 72 27 69 00
Kontakt

Departementet
Fødevareenheden
Tlf. 33 92 37 03
Mail: foedevare@fvm.dk

MENU